Mistä tiedän, toimiiko patteri oikein? perjantai 14. lokakuuta 2022

Kauko- ja öljylämmitteisissä kerros- ja rivitaloissa on yleisimmin vesikiertoinen patterilämmitys. Vesikiertoinen patteri toimii oikein, kun se on ylhäältä lämmin ja alhaalta viileämpi. On normaalia, että patterin lämpötila vaihtelee. Patteri voi tuntua välillä haalealta tai jopa kylmältä, jos on jo tarpeeksi lämmintä. Jos patteri ei lämmityskaudella lämpene, vaikka termostaatti on täysin auki, patterissa voi olla ilmaa.

Onko asunnossasi liian kylmä tai kuuma? Tarkista aluksi patterien säädöt ja ongelmatapauksissa ota yhteyttä huoltoyhtiöön tai isännöintitoimistoon.

Suositeltava kodin sisälämpötila on 20-22 astetta. Korkeampi lämpötila laskee vireyttä, tuhlaa energiaa ja kuivattaa huoneilmaa.

Näin varmistat, toimiiko patterisi oikein (vesikiertoinen patteriverkosto)

• Vesikiertoinen patteri toimii oikein, kun se on ylhäältä lämmin ja alhaalta viileämpi.

• On normaalia, että patterin lämpötila vaihtelee.

• Lämmitysaikana huoneiston maksimilämpötila on säädetty valmiiksi. Patteri voi tuntua välillä haalealta tai jopa kylmältä, jos on jo tarpeeksi lämmintä.

• Patterin lämpötilaa voi laskea kääntämällä termostaattia pienemmälle. Samassa huoneessa olevien pattereiden termostaatit kannattaa säätää samaan arvoon.

• Pidä huolta, etteivät paksut verhot peitä patteria tai termostaattia. Huonekalut kannattaa sijoittaa vähintään puolen metrin päähän patterista. Peitetty termostaatti ei tunnista huoneen lämpötilaa eikä säädä sitä oikeaksi.

• Jos termostaatti on täysin auki, mutta patteri ei lämpene lämmityskauden aikana, voi patterissa olla ilmaa. Tällöin patterista saattaa myös kuulua lorinaa tai suhinaa. Älä kuitenkaan ilmaa pattereita itse, vaan ota yhteys huoltoyhtiöön. Pattereiden ilmaus on taloyhtiön vastuulla.

isännöinti seinäjoki