Tunnista omat energiasyöppösi perjantai 14. lokakuuta 2022

Taloyhtiöiden kiinteistökustannukset ovat rajussa nousussa ja huolestuttavat useimpia. Jokainen meistä voi hillitä kustannusten kasvua säästämällä muun muassa lämmityksessä, sähkössä ja lämpimän veden kulutuksessa.

Omilla arkisilla energiansäästötoimilla on iso vaikutus koko Suomen energiankulutukseen – ja myös omaan sähkölaskuusi. Termostaattien kääntäminen viileämmälle, lyhyemmät suihkut, vesihanan sulkeminen shampoon ja saippuoinnin levityksen sekä hammaspesun ajaksi, maltillinen saunominen sekä energiansäästäminen erityisesti kulutushuippujen aikaan arki-iltaisin auttavat säästämään energiaa.

Huomioittehan mikäli huoneistossanne on koneellinen ilmanvaihto ja/ tai pesutiloissa lattialämmitys, niitä ei saa sammuttaa säästösyistä.

Lämmityskulut muodostavat kaksi kolmasosaa taloyhtiön hoitokuluista. Lämmityksessä säästäminen vaikuttaa siis taloyhtiön kulupaineisiin merkittävästi. Kun yhteistilojen ja huonelämpötilojen lämpötilaa lasketaan yhdellä asteella, säästöä tulee noin viisi prosenttia. Lämpötilaa voi laskea enemmänkin aste kerrallaan, jotta lasku tuntuu miellyttävältä. Yhteisissä tiloissa, kuten rappukäytävissä, pyöräkellareissa, autotalleissa ja varastotiloissa lämpötilaa voi alentaa kerralla runsaasti.

 

ammatti isännöinti