Toimiiko palovaroittimesi? torstai 21. marraskuuta 2019

Valtakunnallisena paloturvallisuuspäivänä 1.12. on oivallinen hetki tarkistaa oman kodin palovaroittimien toiminta.

Palovaroitin on äärimmäisen tärkeä, sillä savu voi täyttää asunnon jo muutamassa minuutissa, vaikka palonalku itsessään olisi pieni. Vuonna 2017 suomalaisissa kodeissa syttyi yhteensä 2921 tulipaloa. Jopa puolessa tulipaloista havaittiin, että asunnosta puuttui palovaroitin tai se ei toiminut.

Sähköverkkoon kytketyt ja paristolla varmennetut palovaroittimet kuuluvat taloyhtiön kunnossapitovastuulle. Myös varavirtalähteenä toimivan pariston vaihto on huoltoyhtiön tehtävä.

Asukkaiden kannattaa oman turvallisuutensa takia testata itse säännöllisesti, että oman asunnon palovaroittimet toimivat. Mikäli testaus ei toimi, ota yhteyttä huoltoyhtiöön tai isännöintiyritykseen.

Jos taloyhtiön palovaroittimia ei ole kytketty taloyhtiön sähköverkkoon, asukkaat hankkivat ja asentavat asunnon palovaroittimet itse sekä pitävät huolta, että varoittimet toimivat. Lain mukaan jokaisessa asunnossa tulee olla riittävä määrä palovaroittimia, yksi palovaroitin jokaista 60 asuinneliötä kohden. Testaa siis oman asuntosi palovaroittimet säännöllisesti kerran kuussa.

seinänaapurit isännöinti paloturvallisuuspäivä