KONE tiedottaa lakkojen vaikutuksista palveluihin keskiviikko 4. joulukuuta 2019

"Arvoisa Asiakkaamme 

Teollisuusliitto, Ammattiliitto Pro sekä Ylemmät toimihenkilöt YTN ry ovat ilmoittaneet Teknologiateollisuus ry:lle työnseisauksesta, joka koskee työvuoroja, jotka alkavat maanantaina 9.12.2019 klo 00:00 ja 11.12.2019 klo 23:59 välillä.

Lakkoilmoituksen taustalla ovat käynnissä olevat valtakunnalliset työehtosopimusneuvottelut, joita yritetään vielä ratkoa tällä viikolla. Mikäli TES-neuvotteluissa löydetään yhteinen ratkaisu tämän viikon aikana, on mahdollista, että lakon uhka vielä väistyy.

Toteutuessaan lakolla odotetaan olevan merkittäviä vaikutuksia toimintaamme kestonsa ajan. Työnseisauksen aikana kunnossapitotyöt ja vikojen korjaukset valitettavasti keskeytyvät, Hissien käyttäminen työnseisauksen aikana on kuitenkin turvallista. KONE Hissit Oy:n hätäpäivystys on toiminnassa, ja hissistä pelastaminen sekä henkeä ja terveyttä uhkaavat vikatyöt hoidetaan normaalisti.

Tuotannossa lakkoon menevien omien asentajiemme työmaat keskeytyvät. Niillä työmailla, joissa käytämme alihankkijoita, työt jatkuvat normaalisti. Poikkeuksena omien asentajiemme lakon osalta ovat myös ne asennustyömaat, jotka saatetaan valmiiksi ihmishengen ja terveyden turvaamiseksi."

Lähde